ZANZIBAR

ZANZIBAR ZENAKAR

KÉRDEZZ A ZANZIBARTÓL! 3. RÉSZ

Aki ma válaszol: Gabszi, a zenekar gitárosa.

Nem tartottál-e tőle, hogy mivel a Zanzibar újabb sikerei után csatlakoztál újra, az emberek azt fogják gondolni, akkor vagy a bandában, amíg sikeres?

Nem. A zenekar egyik alapító tagja voltam, tehát a legsikertelenebb időszakot –a kezdeteket –átéltem a zenekarral, illetve tudtommal az az időszak, amikor nem voltam a zenekarban, nem tartozik a Zanzibar legsikeresebb évei közé. Most viszont minden tök jó, nem?:)

Nektek melyik a kedvenc zenétek, milyen zenéket hallgattok, amikor nem a Zanzibar új dalain gondolkodtok?

Sokféle zenét szeretünk, szinte mindenki mást, kevés a közös nevező… Én személy szerint már jó ideje a hagyományos rock – és blueszenéket bírom és persze a metalt. Na jó, az olyan jazzt is, amiben jó sok gitározás van.

Melyik volt az a szám, vagy klip aminek az elkészítéséhez a legtöbb emlék fűződik,?

Két klip is van, az egyik a „Vágyom rád“ klipje, mely gyönyörű környezetben és nagyon jó időben lett forgatva a Pilisben. A másik a „Szerelemről szó sem volt“, amikor is egész nap dermesztő mínuszok voltak, rettenetesen fáztunk. Most így visszagondolva úgy tűnik, az időjárás számomra felettébb fontos dolog az életben.

Hányszor cserélsz gitárt egy koncert alatt, van e közülük olyan, amitől soha nem szeretnél megválni?

Szívem szerint csak két gitárral járnék, ki nem állhatom a különböző hangolásokat, ebből a szempontból (is) kicsit maradi vagyok. Szóval a cserék a hangolások miatt vannak elsősorban. Most azt gondolom, hogy nem szeretnék megválni már egytől sem, de úgy sejtem, elég, ha néhány nagy bank megint csődbe megy az USA –ban, kezdhetek hirdetéseket feladni.:) Egy biztos, a Gibsonok akkor is maradni fognak.

Az utolsó kérdés, hogy tanárként milyen szakon végeztél és mikor?

1996 –ban végeztem Debrecenben tanító szakon, ami mellett ének –szak kollégiumra jártam.